You are here: Home

Volejbal není jen hra...

TJ Sokol Bučovice - ODDÍL VOLEJBALU

Banner

Barevný volejbal v Rousínově

Email Tisk PDF

Další okresní kolo v barevném volejbale jsme hráli v hale v Rousínově. Kdo je nejlepší družstvo se pozná pouze tehdy, když hraje každý s každým, což při účasti 16 družstev v modré barvě nebylo možné. Tentokrát pořadatelé zvolili systém 4 základní skupiny a vítězové skupin hrají o 1. - 4. místo, druzí ve skupinách o 5. - 8. místo. Tento systém je bohužel pro děti hrozně demotivační, protože 1 nešťastná porážka ve skupině znamená konec medailových pozic. Proto jsme se rozhodli, že se volejbalem budeme hlavně bavit a budeme se snažit hrát na tři - příjem, náhra, útok.

Naše dvě družstva v nejvyšší modré kategorii byla poskládána tak, aby v každém byl zkušený hráč, který pomáhal nováčkům. Bučovice 1: zkušení Vojta Pogštefl a Matěj Polák a premiéru v modrém mající Hubert Matula a Matyáš Pazdera. Bučovice 2: ve složení Lukáš a Martin Poloučkovi (zkušení), Jakub Peroutka (nováček). Bučovice jedna zahájili dvěma nešťastnými porážkami o prsa tj: 14:15 a 14:15, nicméně v dalších bojích se i 2x radovali. Bučovice 2 měli těžkou skupinu, 1x vyhráli a 2x prohráli. V dalších bojích 1 vítězství a dvě remízy.

Co se líbilo: Krásná výměna u Bučovic 1, kdy 4x krát po sobě zvládli hrát na tři přes síť (dokonce i smeč od Vojty byla),  Matěj Polák body ze servisu, Matyáš zlepšení bagru a Hubert zapojuje nohy při hře. Bučovice 2 - Kuba svým výkonem zdatně sekundoval Martinovi a Lukášovi, Lukáš a Martin bojovný výkon a snaha útočit. Nejlepší jsme byli ve vzájemném povzbuzování - velká pochvala!!!

Co musíme zlepšit: nahrávku - postavení těla bokem k síti.