You are here: Home ČLÁNKY MUŽI "A" Z venkovních hřišť vezeme 1 výhru

Volejbal není jen hra...

TJ Sokol Bučovice - ODDÍL VOLEJBALU

Banner

Z venkovních hřišť vezeme 1 výhru

Email Tisk PDF

12.10. 2018 TJ ČZU PRAHA: TJ Sokol BUČOVICE 2:3(20,-20,17,-22,-6)


Náš historicky první výjezd na venkovní zápas 1. ligy začínal ve 14.30 odjezdem od Kauničky. Posádka 3 vozů (tranzit + 2 osobáky) vyrazila s cílem získat zkušenosti , utužit kolektiv a přidat nějaký ten bod do tabulky. Cesta byla celkem bez obtíží, a tak jsme více než hodinu před zápasem dorazili do cíle. Domácí moc nevěděli, co od nás čekat, a tak to v prvním setu bylo hlavně z naší strany hodně opatrné a bojácné. ČZU vedlo 1:0 na sety, my zlepšili trošku útok ve druhé sadě a domácí udělali pár chyb, tak jsme srovnali na 1:1.
Třetí set byli domácí jasně lepší a jejich nadšená hra pokračovala i v sadě 4. Za stavu 16:12 by na nás málo kdo vsadil. Příchodem Bejbyho na smeč jsme dostali nový impulz, který rozjel naši mašinu podobně jako ve středu s Odolkou. Přidal se Pepa, který byl všude jak v obraně tak na útoku, začal útočit Kuba z účka a Nezda dával týmu jistotu na příjmu.
Po srovnání na 2:2 bylo jasné, že utkání nepustíme. Tie break jsme měli pod kontrolou. Vedlo se 6:1,8:4,12:6 a celkem jasně jsme si došli pro první výhru z venkovních hřišť v 1. lize.


13.10. 2018 VK EGE České Budějovice b : TJ Sokol BUČOVICE 3:1(29,23,-19,22)

Po přesunu do Budějovic a noci strávené v hotelu Pouzar umístěného kousek od haly jsme v nezvyklém čase v 11 hodin zahájili další utkání.
Na smeči bez Vlada Katony (svatba) se objevil Bejby a Nova , na liberu Jirka Bence jinak naše sestava byla beze změn.

Domácí měli ve svých řadách posily z A týmu (Šotola, Polák, Kraffer) přes to jsme dobrým vstupem vedli 2:6.
Postupně se hra vyrovnala až do koncovky. Za stavu 23/23 jsme útokem z pipe do autu nabídli domácím setbol. Ten jsme odvrátili a následně si vytvořili 2 svoje setboly. Bohužel šanci na jejich úspěch jsme pohřbili vždy zkaženým servisem .
Za stavu 27:27 domácím pomohl jinak spíše nevýrazný Šotola kvalitním servisem a set ukončil.

Druhou sadu jsme hráli odvážně na útoku ovšem servis nebyl tentokrát tou zbraní, na jakou jsme byli zvyklí.
Přes to jsme vedli 20:15,22:18 a i to bylo málo. I za přispění velmi nepřesných výroků rozhodčích jsme nechali domácí jít do vedení 23:22 a ti si před zraky trenéra A týmu Dvořáka koncovku pohlídali stav a po druhé sadě vedli 2:0.

Třetí set jsme dobře začali brzo vedli ovšem najednou přišla rána v podobě zranění univerzála Kuby Vašuta (po dopadu z bloku výron). Set jsme sice dohráli ovšem ve 4 sadě i přes kvalitní záskok univerzála Michala Přikryla domácím darovali výhru. V celém zápase jsme rozhodně nebyli horším týmem ovšem odjížděli jsme bez bodu.

V dalším domácím dvojutkání na naši palubovku přijedou aktuálně 2. tým tabulky MFF Praha v pátek 19.10. a vedoucí tým tabulky TJ Sokol Dobřichovice v sobotu 20.10.
Obě utkání sehrajeme v hale u škol v 18 hodin

Sestava: Mlčuch, Přikryl, Vašut, Neubauer, Katona, Nezdařil, Fučík, Duda, Šimko, Dítě, Bence, Tezzele

Aktualizováno ( Úterý, 23 Říjen 2018 07:21 )