You are here: Home ČLÁNKY ŽÁCI a KADETI Kvalifikační turnaj žáků v Letovicích

Volejbal není jen hra...

TJ Sokol Bučovice - ODDÍL VOLEJBALU

Banner

Kvalifikační turnaj žáků v Letovicích

Email Tisk PDF

V sobotu 24. 9. zahájili žáci z Bučovic novou sezónu kvalifikačním turnajem v Letovicích. Letošní soutěže krajského přeboru žáků JMK se zúčastní 14 družstev, která byla rozdělena do 4 kvalifikačních skupin.  Hrálo se na dva vítězné sety, každý s každým a následně do křížku A1 - B2, A2- B1 atd. Kvalifikační turnaj měl zajistit nasazení do jednotlivých skupin prvního kola. V naší skupině byla tři družstva - Boskovice, Volejbal Brno, Bučovice. Naše družstvo se muselo vyrovnat se ztrátou jednoho nahrávače. (Bert Budík - na tréninku si poranil kotník). Premiérový start absolvovali 2 nováčci v týmu - Ondra Koudelka a Marek Pajtl a zanechali sympatický dojem.

Sobotní výkon lze nazvat houpačkou - jednou nahoře a jednou dole. K prvnímu mistrovskému zápasu nastoupili naši žáci proti týmu z Boskovic. Soupeř loňský ročník nehrál, nicméně disponoval početným kádrem od zkušených vysokých až po mladší malé. V prvním setu byl náš výkon poněkud rozpačitý - kluci hledali sami sebe, rozměry hřiště a po nesoustředěném výkonu a množství nevynucených chyb prohráli v koncovce 22:25. Do druhého setu ale nastoupilo úplně jiné družstvo - získávali přímé body ze servisu, zlepšili hru na síti, občas i přemýšleli při útoku a zcela po zásluze zvítězili 25:17. O přímém souboji o druhé místo ve skupině měl rozhodnout tie-break. Kluci si vypracovali slibný náskok 9:5, načež přišel nepochopitelný výpadek na servisu (4 zkažené servisy po sobě) a rázem bylo zaděláno na pořádné drama, kdy o vítězi mohla rozhodnout jediná chyba. Naštěstí si rozhodčí po upozornění začal všímat, že soupeř je při blocích neustále v síti a kluci zvítězili nejtěsnějším rozdílem 17:15.

Po minipauze nás čekal 2. soupeř - Volejbal Brno - kvalitní družstvo, které se v minulém ročníku pohybovalo v čele tabulky. Technicky byli lepší, ale kupili množství nevynucených chyb, při nás zase stálo volejbalové štěstí (několik es, prasátkem o pásku). Hrál se bojovný volejbal, na který byla radost se dívat. Kluci sice prohráli (25:27, 18:25), ale tentokrát výsledek nebyl až tak důležitý jako předvedená hra. Pochvalu zaslouží oba blokaři Vilda Gottwald a Štěpán Bílek. Cíl byl splněn, kluci obsadili ve skupině druhé místo.

Pak se hrál poslední zápas - baráž A1 - B2. Naším soupeřem bylo družstvo Sokol Brno a toto utkání bohužel zkazilo celkový dojem. Družstvo nastoupilo naprosto apaticky a bez chuti si zahrát hezký volejbal a odevzdalo soupeři bez boje vítězství. Brno nás doslova přejelo po setech 11:25, 13:25, když spoustu bodů získali tvrdým skákaným servisem. Je to škoda a snad se z toho kluci poučí do dalšího kola, které se bude konat 15. 10, za soupeře budeme mít - Vyškov, Znojmo a Břeclav.

Hráli: Štěpán Bílek, Vilda Gottwald, Ondra Janega, Kuba Tichý, Matyáš Žert, Ondra Koudelka, Marek Pajtl.