You are here: Home ČLÁNKY ŽÁCI a KADETI 4. kolo KP žáků

Volejbal není jen hra...

TJ Sokol Bučovice - ODDÍL VOLEJBALU

Banner

4. kolo KP žáků

Email Tisk PDF

Za početné podpory z řad rodičů a přátel volejbalu nastoupili žáci z Bučovic k dalšímu kolu KP žáků. Ve skupině B měli za soupeře žáky z Vyškova, Drásova a Ingstavu Brno. Cílem bylo potvrdit setrvání v B skupině. Prvním soupeřem byl tým z Vyškova. Kluci začali svižně a s chutí předvést se konečně před domácím publikem. Celý první set si udržovali mírný náskok a s přehledem vyhráli 25:18. Vyvarovali se vlastních chyb, dařil se servis, mezihra. Do druhého setu soupeř zařadil vyšší rychlost a rozpoutal se boj o každý míč. Díky šňůře na servisu Matyáše a Štěpána a dobrému útoku Lukáše si kluci vytvořili lepší vstup do koncovky a utkání dovedli do vítězného konce.

V tomto utkání zodpovědný a soustředěný výkon odvedla šestka ve složení: Ondra Janega a Vilda Gottwald (náhra), Štěpán Bílek a Honza Zbytek (blok), Lukáš Kubíček a Matyáš Žert (smeč) střídal: Vojta Pajtl.

Následovala pauza a žáci nastoupili až ke 4. utkání dle rozpisu proti nejsilnějšímu týmu skupiny a to Drásovu. Kluci urputně drželi krok se soupeřem, bohužel nás zradila naše nejsilnější zbraň - servis - 6 zkažených podání v 1. setu rozhodlo, že se v koncovce radoval soupeř, který zvítězil 25:22. Vývoj prvního setu poznamenal celé utkání a ve druhém setu zlomená psychika našich borců umožnila soupeřům získat set lacině 25:11, i když je nutno poznamenat, že od poloviny druhého setu šli získávat zkušenosti hráči, kteří nenastupují v základní sestavě.

Před posledním utkání bylo již rozhodnuto, že naši kluci se udrží v B skupině i pro příští kolo, tudíž trenérka mohla opět míchat se sestavou. Proti Ingstavu Brno nastoupila postupně celá "lavička". Každým bodem a úspěšným zásahem při obraně v poli se kluci učili získávat cenné zkušenosti, byť celkově prohráli s Ingstavem 0:2 (16:25,16:25).

V sobotu nastoupili a dobrý výkon odvedli: Ondra Janega, Vilda Gottwald, Honza Zbytek, Štěpán Bílek, Lukáš Kubíček, Matyáš Žert, Vojta Pajtl, Honza Zbožínek, Jakub Tichý, Aleš Handrla.

Nadstandardní výkon na blocích odvedl - Štěpán Bílek.

Další kolo se uskuteční 9. 1. 2016 proti soupeřům: Sokol Brno I, Lokomotiva Ingstav Brno a SK Volejbal Brno B.