You are here: Home ČLÁNKY MUŽI "B" Marefy - Bučovice /20.5.2012/

Volejbal není jen hra...

TJ Sokol Bučovice - ODDÍL VOLEJBALU

Banner

Marefy - Bučovice /20.5.2012/

Email Tisk PDF
krajský přebor  --- muži"B" --- 20.5.2012 --- 21. a 22. kolo
Marefy

Bučovice FOTO

3

1
(24, -18, 16, 20)
0
: 3
(-19, -25, -21)

V neděli 12.5.2012 jsme se utkali v místním derby s borci z Maref, a to na jejich kurtech v Hliníku, kde jsme naposledy vyhráli 1.10.2006. Oproti minulému kolu jsme byli oslabeni o zraněného Radovana (ten jel s námi aspoň jako divácká podpora) a Aleše, takže nás bylo sedm statečných. Protože navíc Ivan liberoval, nebylo už koho střídat, což nám v některých fázích prvního zápasu citelně chybělo.

Jak se ukázalo, jednalo o dvouzápas, který znamenal konec dvou protikladných sérií. Jednak jsme prohrou v prvním zápase přišli o naši jarní neporazitelnost, naopak výhrou v druhém zápase jsme po téměř šesti letech překonali marefské borce na jejich půdě. (Svou osobní minisérii úspěšných závěrečných skákaných podání ve druhém zápase ukončil rovněž Dobl, přičemž to místy vypadalo, že zahájil novou sérii sestřelených piv diváků Smile.)
První zápas ale začala obě družstva poněkud vlažněji, než by se na místní derby slušelo. V poměrně větrném počasí se nedařilo zakládat kvalitní útoky a tak body jsme si vzájemně připisovali spíše díky vlastním nevynucených chybám než tím, že bychom se přehrávali kdovíjak divácky zajímavým volejbalem. Do koncovky prvního setu jsme tak vstupovali za vyrovnaného stavu. Vítězství v setu ale patřilo nakonec Marefím, neboť v jeho závěru udělali méně chyb. Ztracený set nás mrzel, ale hned v tom dalším jsme stav setů srovnali. Vítěznou stranu pak znovu potvrdily Marefy a ujali se vedení 2:1. Množství nevynucených chyb a slabý útok z naší strany sítě ale rozhodly o celkovém vítězství Maref v poměru 3:1. Marefy sice nepodaly nijak oslnivý výkon, ale na naši utlumenou hru a obrovské množství chyb to opět stačilo.
Druhý zápas začal hned po patnácti minutách, které nám však stačily na to, abychom v něm nastoupili po herní stránce jako zcela jiné družstvo. Mnohem méně jsme kazili a také jsme v poli předvedli více bojovnosti, což v kontextu se stále průměrným výkonem Maref stačilo ve všech setech na zisk setbolů v náš prospěch a rovněž i na proměnění závěrečného mečbolu. Zlomový byl druhý set, ve kterém jsme přes nepříznivý stav 19:23 dokázali srovnat se soupeřem krok a nakonec vyhrát v poměru 27:25. V příštím kole hostíme první družstvo naší tabulky –  borce z Břeclavi, a doufám tak v lepší výkon všech hráčů a takový zápal, jaký jsme předvedli v zápase proti Hodonínu.
Sestava:     Libor, Dóbl, Tomáš, Víťa, Radek,  Micin, Ivan.