You are here: Home ČLÁNKY ŽÁCI a KADETI Turnaj kadetů v Holubicích 14.3.2010

Volejbal není jen hra...

TJ Sokol Bučovice - ODDÍL VOLEJBALU

Banner

Turnaj kadetů v Holubicích 14.3.2010

Email Tisk PDF
-rei-

    V neděli 14.3.2010 vyrazilo družstvo kadetů volejbalového oddílu TJ Sokola Bučovice k druhému ze čtyř turnajů sezóny 2009/2010, tentokrát do Holubic, jejichž družstvo je jako jediné narozdíl od ostatních tří tvořeno juniorskými hráči. Bohužel jsme ani nyní, stejně jako při úvodním turnaji v Křenovicích, neměli k dispozici kompletní hráčskou sestavu, kdy nám z nejrůznějších důvodů chybělo hned osm borců, z toho tři hráči základní šestky (Dítě, Šedivý, Homola). I když jsme i tak měli  k dispozici dalších osm hráčů, věděli jsme, že případné obhájení druhého místa z minulého turnaje by bylo nečekaným úspěchem.
K prvnímu utkání jsme nastoupili proti pořadatelským Holubicím. Už v tomto utkání, stejně jako v ostatních, které zde holubičtí odehráli, se opět ukázalo, že tento tým nemá v naší soutěži z pochopitelných důvodů konkurenci. Spíše se zde na téma jejich přínosu v naší soutěži vedla diskuse, při které jsme se víceméně shodli, že každý odehraný zápas může být pro ostatní týmy zdrojem cenných zkušeností. Junioři z Holubic však našim borcům volejbal rozhodně neznechutili. Na tomto místě musím vyzvednout skvělý výkon našeho středáka Víta Sedláře, který v plném nasazení předváděl parádní zákroky včetně jedné nekompromisní „desky“ proti soupeřově útoku z hlavního kůlu, díky které si vysloužil potlesk nejen spoluhráčů a diváků, ale i protihráčů. Konečný výsledek však byl jednoznačný - výhra domácích v poměru 3:0 (25:5, 25:6, 25:10).
Jelikož se tentokrát hrálo pouze na jednom hřišti, měli jsme nyní šesti-setovou pauzu, během které se odehrála utkání Hrušky-Vyškov (3:0) a Holubice-Vyškov (3:0). Poté jsme již nastoupili proti Hruškám, kdy výsledek zápasu by hodně napověděl o tom, kdo obsadí druhé místo v turnaji. O tom, že o stříbro nechce přijít ani jedno z družstev, svědčilo mimořádně vyrovnané skóre jednotlivých setů a především předváděná hra. Hrálo se totiž s nasazením doslova o každý bod a o vítězství v setech rozhodly až napínavé koncovky. Důležitým faktorem, a to nejen v tomto utkání, byla malá chybovost našich borců na podání. Zejména pak ve třetím rozhodujícím setu, za stavu 1:1 na sety a 20:12 pro soupeře, se nám podařilo hlavně díky neuvěřitelné šňůře Víta Sedláře na podání srovnat s protihráči skóre. Soupeř z Hrušek díky tomu značně znervózněl. Pomyslným hřebíkem do jeho rakve pak bylo nezapískání sporného (“mírně“ taženého) míče našeho středáka Martina Machaly rozhodčím, díky čemuž jsme za stavu 24:22 dostali k dispozici mečbol, který jsme díky soupeřově chybě proměnili ve vítězství hned při prvním pokusu. Hrušky jsme tak porazili stejně jako v úvodním turnaji poměrem setů 2:1 (27:25, 24:26, 25:22).
Hned vzápětí jsme se utkali s naším posledním soupeřem z Vyškova. Druhé místo by nám zajistily minimálně dva vyhrané sety ze tří. Během nich naši borci v sobě hledali zbytky sil. První set jsme i díky množství soupeřových chyb získali relativně snadno poměrem 25:15. I ve druhém setu jsme si poměrně záhy získali slibné vedení. Když však pak naši borci nechávali utkání „nějak samo dohrát“, soupeř naše rozpoložení jakoby vycítil a začal pomalu nenápadně vytahovat drápky. Vyškov bod za bodem rozdíl umazával, výsledkem čehož bylo srovnání stavu na 22:22. Set byl napínavý a nejistý až do úplného konce - vítězství pro sebe jsme v něm ukořistili až našim 27. úspěšným bodem. Do třetího setu si hned několik našich hráčů samo říkalo o střídání, někteří z nich totiž odehráli celý turnaj bez střídání, avšak střídat nebylo příliš za koho. Ve volnějším tempu a s větším množstvím chyb, zato už s pocitem vítěze utkání, jsme odehráli náš poslední set v turnaji. I v něm však nebyla nouze o napínavou koncovku, ve které jsme se štěstím dokázali také zvítězit tím nejtěsnějším rozdílem dvou bodů (celkově 25:15, 27:25, 28:26).
Svým výkonem na turnaji nás všichni naši svěřenci velmi potěšili. Ještě jednou však musím vyzvednout skvělý výkon středáka Víta Sedláře, který tentokrát nad ostatními našimi borci kvalitou hry i nasazením přece jen vyčníval. Mrzet nás tak může pouze neúplná sestava našeho družstva.
Sestava: Vít Sedlář, Martin Machala, Ondřej Machala, Matěj Toman, Michal Šimek, Jiří Kříž, Michal Stehlík, Michal Čulík